Galeria foto 2015

• Białołęcki Bieg Wolności

13.12.2015 w rocznicę stanu wojennego rozpoczął się ?I Bieg Wolności? na dystansie 13 km. Odbywał się wokół aresztu śledczego ul. Ciupagi 1. Pogoda typowo zimowa nie odstraszyła uczestników. Na stanowiskach byli ratownicy Fundacji w patrolach mobilnych oraz ambulansie S. Mamy nadzieję, że ten bieg będzie kontynuowany w przyszłości.

• 5 Złotych Minut, Torwar, 3.12.15, godz. 9:30

?5 zł. minut?? 6.12.2015 to coroczny koncert, na którym spotykają się szkoły, którym bliska jest idea udzielania pierwszej pomocy. W ciekawy i przystępny sposób zaznajamiamy uczestników z algorytmem BLS-AED, a najlepsze klasy otrzymują nagrody. Dodatkowo występują gwiazdy sceny młodzieżowej.

• 5 Złotych Minut, Torwar, 3.12.15, godz. 13:00

• Seminarium V Konkursu Praskiego

20.11.2015 Seminarium rozpoczynające V Konkurs Praski cieszyło się dużą frekwencją. Nauczyciele z placówek oświatowych z ciekawością słuchali wykładów poświęconych pierwszej pomocy oraz organizacji całego konkursu. Przed nami kurs BLS oraz kurs urazowy.

• Zabezpieczenie medyczne Biegnij Warszawo 2015

4.10.2015 wystartował jeden z największych biegów w Warszawie. Na dystansie 10 km rywalizowali ze sobą biegacze na trasie prowadzącej ulicami Śródmieścia. Druga liczna grupa kibicowała uczestnikom.

• Migawki z 37. PZU Maratonu Warszawskiego

27.09.2015 zabezpieczaliśmy trasę maratonu warszawskiego, biegu na 5 km, których meta była na Stadionie Narodowym. Ciekawe doświadczenie pracować na tak trudnym i morderczym dystansie. Ekipa Fundacji sprawdziła się!

• BMW Półmaraton Praski

30.08.2015 odbył się Półmaraton BMW. Na ciekawej trasie dystans 21 km w temperaturze blisko 28 st.C pokonało blisko 6000 biegaczy. Nad ich zdrowiem czuwał sztab i zespół fundacji.

• Fundacja w TVN Meteo Active

Jak zawsze przed biegiem spotkanie na antenie Meteo Active. Jak zabezpieczamy bieg? Dlaczego potrzebne są patrole mobilne? Jak wygląda zabezpieczenie? Na te i inne pytania odpowiedź na antenie tej stacji?

• VIII On The Run

25.08.2015 - VIII On The Run. Seria biegów nocnych po terenie Łazienek cieszy się niesłabnącym powodzeniem. 5 km wśród podświetlanych zabytkowych alejek na każdym robi wrażenie. Zespół Fundacji Prometeusz zapewniał zabezpieczenie medyczne.

• Bieg Szlak Trafi 1.08.2015

1.08.2015 w Parchatce zabezpieczaliśmy serię biegów na dystansach 10, 21, 65 km. Ten ostatni sprawiał nam najwięcej problemów. Rozległość trasy i jej trudność powodowała konieczność użycia quadów z przyczepami do ewakuacji pacjentów. Zespół Fundacji przygotował plan zabezpieczenia i zabezpieczał w/w bieg.

• Krynica Morska 2015

2015, chwile uchwycone w pięknym kurorcie Krynica Morska.

• GURU Triathlon Warszawski

16.07.2015 na trasie 05-13-4 km, gdzie najpierw pływanie w jeziorku Czerniakowskim, potem rower z przejazdem na Gocław, a na końcu bieg. Bez stresu, w fajnej atmosferze uczestnicy kończyli całość. Nad ich zdrowiem czuwała ekipa fundacji Prometeusz.

• VI On The Run

23.06.2015 - VI edycja On The Run jak zawsze zgromadziła fanów tego biegu na 5 km. Bieg po Łazienkach nocą to niesamowite wrażenie. Ekipa medyczna Fundacji Prometeusz na stanowiskach.

• Bieg Kobiet

25.06.2015, Bieg kobiet na dystansie 5 km na Agrykoli gromadzi wierne grono uczestników. Nad ich zdrowiem czuwała ekipa medyczna Fundacji Prometeusz.

• II Bieg Wegański

10.05.2015 - II Bieg Wegański to impreza zrobiona z coraz większym rozmachem. Wykłady, seminaria, dystanse dla dzieci i dorosłych (5km, 10km) i ciekawa, urozmaicona trasa biegu. Oraz moc sympatyków odmiennego sposobu odżywiania ?.

• V On The Run

26.05.2015 - kolejny V bieg z serii On the Run po urokliwych Łazienkach nocą. Dystans 5 km nie sprawił trudności, wszyscy go ukończyli. Nad zdrowiem i dobrym samopoczuciem czuwała ekipa medyczna Fundacji Prometeusz.

• IV Konkurs Praski

22.05.2015 w ramach IV Konkursu Praskiego przeprowadziliśmy finał dla blisko 40 zespołów ze szkół podstawowych z terenu prawobrzeżnej Warszawy. Testy, zadania z resuscytacji i pierwszej pomocy wyłoniły zwycięzców. Do zobaczenia za rok.

• I Bieg I.T.

05.2015 Pierwszy bieg branży IT na terenie parku w Powsinie. Nad zdrowiem uczestników czuwała ekipa Fundacji Prometeusz.