Oto trzy grzechy główne Tarczy Antykryzysowej. I zarazem trzy przyczyny tego, że bezrobocie wkrótce będzie w Polsce bardzo wysokie

Można mieć różne opinie na temat rządowych propozycji antykryzysowych, ale niestety w trzech miejscach widać, że rząd nie rozumie problemów przedsiębiorców. To zła wiadomość, bo skoro nie rozumie, to nie będzie też umiał im pomóc. A to oznacza, że Tarcza nie zadziała tak, jak by mogła, zaś liczba bezrobotnych będzie raczej większa, niż mniejsza. Zresztą chyba czas przyszły jest już w tym przypadku niepotrzebny, bo to się już dzieje. ?Z 50-osobowej firmy zostało nas 10 osób?. ?Sieć zakładów optycznych, w której pracuję, dzisiaj zwolniła połowę ludzi, a drugiej połowie obniżyła pensje o połowę?. ?Dziś rozmawiałem z pracownikami, zgodzili się na obniżkę pensji do płacy minimalnej?. ?Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie uzależniał od pomocy rządowej swojego być albo nie być?. Tak piszą do mnie przedsiębiorcy.

Zobacz na subiektywnieofinansach.pl.